070-374 37 10

Kalendarium 2023

Galleriet kommer att hållas öppen från vecka 20 t.o.m. Ölands Skördefest vecka 39.

Lediga veckor syns i nedanstående Kalendarium. Kostnad för en vecka 2000 - 3000 kr.

Vecka 21

LedigVecka 22

Ledig


Vecka 23

Annki Garnell -
Meith Fagerqvist

Helgöppet fredag-söndag eftermiddagar. Annki målar akvarell med naturen som favoritmotiv. Meith arbetar med keramik som patineras i färg.

Vecka 24

Ingela Mellgren Ohlsson med vänner

Abstrakta blomstertavlor, stilleben, frukter, grönsaker samt fåglar är de motiv jag oftast återkommer till.


Vecka 25

Mia Svärd

Jag har målat i akvarell i fyra år och målar främst natur men även stadsmiljöer, människor  och inredning kan inspirera mig. Jag målar det jag själv tycker är vackert och provar även att utmana mig själv . Jag blev i år uttagen till den jurybedömda utställningen Stockholms Konstsalong . Öland ligger mig varmt om hjärtat då jag tillbringat många somrar här. Att få ställa ut i Kårehamn känns väldigt roligt ! 

Vecka 26

Gunilla Holmewi-Nilsson och Carl-Gunnar Nilsson, Petra Karlsson

Jag har ett stort djur-och naturintresse. I dessa miljöer hämtar jag inspiration. Jag skapar mina motiv med kraftfulla akrylfärger på linneduk. På somrarna målar jag gärna på Öland. Carl-Gynnar visar naturfoto och Petra Karlsson glaskonst.

https://www.instagram.com/holmewinilsson

Vecka 27

Anita Broberg

Mina motiv är många, men jag tycker framför allt om att måla naturen, gamla bruksföremål, gammalt trä med ådringar, stenar, klippor och hav, fåglar och grekiska hus.

Vecka 28

Majlis Axelsson

Majlis Axelsson bor i Högsby, målat och skulpterat sen barnsben. Akrylmålningar, skulpturer med ståltråd, nät och tyger doppade I paverpol lim. Använder ofta återvinnings-material som kläs i tyger. Skulpturer som tål att stå ute i ur och skur.

Vecka 29

Eva Malmqvist

Akvareller i vattnets väg. Har haft utställningar i Stockholm, Norrtälje, Norrköping och Söderköping. I över trettio år har jag skildrat naturen, ibland också staden. Vatten, himmel, former, färger och speglingar ger mig lust att låta färger och vatten blandas och skapa ljus och skugga. Öland finns alltid i mitt hjärta och jag återvänder alltid till solen och vindarnas ö för att försöka fånga ljuset och färgerna i mina akvareller.Vecka 30

Ewa Brodd med vänner

Sett på mitt vis, inspireras av det runt omkring. Tycker om mycket färg och målar mestadels på duk i akryl.


Vecka 31

Carina Bill med vänner

Jag har alltid tyckt om att teckna och måla, form och färg är för mig en del av livet. Målat akvarell sen början 1990 och efter en Vedic Art kurs 2017 väcktes min nyfikenhet att måla akryl så idag varvar jag dom båda teknikerna för att utveckla och variera mitt måleri.


Vecka 32

Patrik Frost

Rita måla skapa har alltid funnits där ! Omväxlande i livets kringelikrokar så skapar jag i dag i lera betong taggtråd men måleri i alla dess former upptar den mesta tiden numer ! Återupptog måleri för ett par år sedan och målar inituivt och det blir abstract allt oftast men blandar och parar stilar lite ! Autodidakt

Men min mor var en gång i tiden lite lärare !

Med denna utställning vill jag återknyta lite med mina rötter på öland !

Vecka 33

Ulrike Jansson -
Yvonne Johansson

Mina figurer bränner jag till stengods. Jag vill spegla det positiva, det enkla vardagliga och så lite humor på det. Jag har utbildat mej på Gamleby och Oskarshamns folkhögskola samt Konstfack och deltagit i en hel del utställningar bl.a Sydosten Himmelsberga vårsalong och Romelegården./Yvonne

Målat akvarell har jag gjort många år. Jag har haft och har kurser i akvarellmålning,lätt workshop , ställt ut i samlingsutställningar likaså separata utställningar. I Västervik har jag en liten Atelje Tulipa där jag ta emot mindre grupper./Ulrike


Vecka 34

Ledig


Vecka 35

Ledig


Vecka 36

Ledig


Vecka 37

Ledig


Vecka 38

Ledig